Lugn vecka.

Denna veckan har varit ovanligt lugn för min del. Spenderat många timmar på antigen en Starbucks Kaffe eller på den lokala McDonald och pluggat.

Iallafall så var vi och käkade på en "all you can eat" buffé liknande sak där du betalar 2400 Yen (ca 200 sek) och då får du på 2 timmar hur mycket kött som du vill och du steker det själv. Riktigt gott var det och jag blev riktigt mätt!!!

Har även varit på Outback Steakhouse denna veckan och käkat en fin biff med pommes och en rad revben som combi meny.

Imorgon(lördag) skall troligtvis jag Gaëtan och Johnny bestiga Mount Fuji. Vi har inte direkt planerat det här så bra men det är Johnnys sista vecka här i Japan så det är nu eller aldrig för honom. Väderprognoserna säger att det kan komma lite regnskurar och att det möjligtvis kan åska lite grann. Men det där med åskan tar jag med en stor nypa salt då det har stått  att det skall åska varje dag sedan jag kom hit.

buffe
efterratt

Sumida River Fireworks Festival

På fredagen var det plannerat för karaoke igen i Shim-Matsudo(en bra bit utanför Tokyo). Men efter skolan stack jag med Gaëtan för att han ville skaffa en *gaijinmobil*(samma mög som vi har). Jag hade varnat honom om hur lång tid det tog men han trodde inte riktigt på mig när vi kom dit var det 4 st förre honom och efter ca 30 min var det hans tur. Det tog nästan en timme för honom att få mobilen. Jag har ingen anning vad det är dom knappar in i datorn men det måste vara en hel del eftersom det tog oss lika lång tid. Iallafall efter det käkade vi italiensk mat och begav oss till Shim-matsudo som tog ca 1 timme. Efter lite drickande hos Stefan som bor där stack vi och sjöng karaoke. En rätt lugn och billig fredag.

Lördag var det "Sumida River Fireworks Festival" i Tokyo. Så vi tog oss till Asakusa där fyrverkerierna skulle skjutas upp. Tågen till Asakusa var lika fullsmockade som på morgon-rushen och släng då på att det var över 30 grader ute så var det en hemskt trevlig resa. När vi kom ut ur stationen möttes vi av ett hav av människor. Det var folk precis överallt. Fyrverkerierna i sig var rätt fräcka men inget super speciellt. Men det man kommer minnas mest var allt folk, det går inte beskriva. Polis överallt som försöker kontrollera alla hordar av människor, man kände sig lite som ett boskapsdjur när man gick där. Tur att man inte har klaustrofobi för det var även smockat i de "små" tunnelbannestationerna när allt folk skulle hem. Som sagt en riktig upplevelse.

Gänget som var på karaoken. Det var även 2 japaner med och det var Stefan (bredvid mig) som än en gång lyckats hitta folk som vill med och sjunga.
karaoke55
Efter karaoken så var det dags för kvällsmat(frukost?) halv 6 på morgonen på den lokala McDonald.  Och det blev en McHotDog, 200% tasty står det på pappret den var inlindad i.
ebakismat
Läste på en sida att nästan 900000 personer kom till Asakusa för att se fyrverkerierna.
folk
De blåklädda personerna var på stationen för att trycka på folk på tågen som kom från Asakusa. (Vi tog oss till Ueno för att komma bort från allt folk)
vakter

Pakutch hamburgare!

Efter en långhelg var det då dags för skola igen och 9 nya kanji's att försöka banka in i huvudet och massa nya ord.
Efter skolan igår (tisdag) stack vi för att kolla på en gratis Stand-up show i Shibuya. Showen var ingen höjdare alls, amerikaner och engelsmän som står och drar näst intill rasistiska skämt om japaner. Dock så var där en japan som uppträdde också och han var den enda som fick hela baren att skratta. Iallafall så var dagens höjdpunk när vi käkade middag på hamburgar restaurangen Pakutch. När vi såg menyn hade de en burgare som kostade ca 120 sek och såg rätt så maffig ut. Jag och Gaëtan(klasskamrat) snackade om att det hade varit kul och äta den men att den var för dyr. Men i sista sekund när jag skulle beställa så ändrade jag mig och tog den store och då var Gaëtan också tvungen att ta den. Inte nog med att den var överdrivet stor, det var nog den godaste hamburgaren jag ätit. 

Idag (onsdagen) stack jag till Tokyo Dome för att försöka hitta vykort, som knappt existerar i detta land. Kan inte hitta något som äns påminner om en souveniraffär. Så jag hittade så klart inga där heller men det är bara att leta vidare. Efter att ha pluggat på Starbucks i 3 timmar tog jag tåget hem och hamnade så klart på ett Rapidtåg. Det roliga med rapidtågen är att det hoppar över en massa små stationer däribland våran. Den stannar dock på Urayasu stationen som är precis innan vår station. Om man nu vill kan man vänta 5-10 minuter på nästa lokal tåg eller gå den lilla biten hem som tar typ 20 minuter. Jag bestämde mig för att gå och skulle ta en genväg vilket slutade med att jag efter 40 minuter kommer tillbaka till Urayasu stationen och tar tåget en station hem =).

Vem skulle inte vilja äta en hamburgare här när man har en sån ful symbol.
hammu
Jag och min hamburgare. Gaëtan ser lite rädd ut för sin.
bigmac
Den får inte riktigt plats i munnen.
big mac 2

Full rulle hela helgen

Fredagen blev det karaoke, inträde 200 kr för 2 timmar med fri dricka. Dock så var drinkarna riktigt svaga så vi beställde till ett glas whiskey till varje drink =). Efter karaoken stack vi vidare till nattklubben Camelot. 
Börjar tappa räkningen på vilka klubbar jag varit på här nu men inte varit på samma mer än en gång änsålänge.

Lördagen sova jag bort vaknade av ett mail av en klasskompis som vill gå och se nya Harry Potter filmen.Så det var att asa upp ur sängen och på tåget till Roppongi.

Söndagen var det en liten kolombiansk festival i Tokyo. Vår klasskamrat Gaëtan som är halvkolombian hade tjatat på oss i 2 veckor att vi var tvungna att gå dit. Och det var mycket trevligt där. God mat, bra musik och trevlig umgänge.

Efter festivalen hade Gaëtan bjudit hem oss till hans värdfamilj för att dricka någon öl och käka pizza. Vi fick vänta rätt länge på pizzorna så pappan i huset ringde och klagade och det gör tydligen inte japaner så vi fick pizzorna gratis. Skulle igentligen kosta ca 600 kr. Efter pizzorna spelade vi ett japanskt drickspel. Enkla regler och mycket roligt, tills saken tog slut och vi var tvugna att dricka whiskey och vodka. Vi hade iallafall riktigt trevligt.

Kolombianska festivalen
festival

festeen
"The Boss" som fixade de gratis pizzorna till oss. Skällde även ut killen som levererade pizzorna och fick då rabattkuponger också.
boss
Två liters kartong sake =).
sakeeee

Kanji?!

Nu har snart en vecka till gått.
Det har varit riktigt fint väder ända sedan söndags med 30 grader och uppåt. Martin njuter av vädret medan jag tycker det är lite av en plåga att gå runder och svettas mitt inne i stan där luften redan är lite kass och nu är som att gå in i en bastu. Och eftersom det inte finns någon strand i närheten känns det ännu värre men det regnar iallafall inte.

Denna veckan började vi även att lära oss KANJI. Det tredje och enormt stora skriftspråket som kommer ifrån kina.  Kan ju säga som man hört så många gånger förr: man behöver kunna läsa ca 2000 kanji's för att riktigt kunna förstå en tidning. Hur man riktigt skall lära sig dessa har jag inte riktigt förståt och eftersom läraren vi hade inte kan någon englelska och är helt värdelös på att förklara enkelt så får man väll lösa det själv. En kanji har en betydelse och ett sätt att uttalas men om du lägger till en hiragana (ett av de förenklade skriftspråken) så ändras uttalet och ibland hela betydelsen.

Jag har försökt att gå igenom de gamla kaptilen igen eftersom jag har svårt att hänga med på lektionerna men det tar en sån himla tid och när man då samtidigt har läxor plus att man skall banka in kanji's så rinner tiden lätt iväg. Så vi har inte hittat på så mycket denna veckan förutom att plugga. 
Har dock hunnit med en runda till lyxiga stadsdelen Ginza (Gucci, Armani etc) där det ser ut som de flesta föreställer sig Tokyo. Även varit en runda i Shibuya och Shinjuku.

Rolig skylt.
skyllt55
Jag gillar visserligen is-kaffe men Gelé kaffe var ingen höjdare.
jellykaffe
Har flera gånger sätt en mexikansk flagga när vi åker tåget till skolan och har hela tiden hoppats på att det var en restaurang och idag stack vi dit för att kolla och det vissade sig att jag trott rätt. Riktigt nice!!!
mexiko
100 kanji på 10 dagar! haha yeah right!
kanjibok

東京ディズニーランド aka Tokyo Disney Land

Efter en veckas pluggande stack vi(några killar från klassen) till Nichi-Funabashi. Det är en mindre statsdel och vi valde den platsen eftersom många av oss bor nära till den och man kunde då utan problem ta sista tåget hem på typ 10-20 minuter. På den ena krogen vi gick till fanns en bords avgift på ca 30 kr men då ingick en snigel som snacks. Jag har redan provat så mycket konstig mat här som jag inte äns skulle tveka om att vägra äta hemma så det var ju bara att stoppa in den lilla sniglen i munnen och tugga. Smaken var inte så äklig men tanken på vad det var du tuggade var rätt mycket värre men ner slank den (sakta) lol.

Lördagen var en riktigt lugn dag för mig. Jag var på vårt lokala varuhus med martin och efter det stack jag till Dunkin Donats och drack en riktig kopp kaffe (dricker bara iskaffe nuförtiden) och försökte plugga lite. Det gick rätt trögt så jag fick fortsätta när jag kom tillbaka till guesthouset. 

Anledningen till varför jag inte gick ut eller gjorde något roligt på lördagen var för att jag skulle åka till Tokyo Disneyland kl 07:00 på söndag morgonen. Och där spenderade jag 12 timmar med 3 klasskamrater. Vi köpte STORA musse-handskar och använde dem 10 av de 12 timmarna där. Kan ju säga att det var riktigt svårt att fotografera med dom på(vi *fick* bara ta av dem när vi åt och gick på toa =) ), inte minst få upp kameran ur fickan =). Vi hade riktigt kul när vi gick runder där och vinkade åt folk med våra handskar. Som om dom inte stirrade nog redan innan på oss västlänningar =D.

fremys
Jag och min snigel.
snigsnig1

mimmi

disney

köttbullar med gräddsås!

Efter en veckas lov har vi nu börjat intensivkursen i japanska.
Måndagen skulle vi dock till en byggnad i Shibuya, det var all information vi fick.
Och när vi kom dit sa dom till oss att åka upp på sjunde våningen, eller rättare sagt det var det ända vi förstod av det dom sa när vi kom. Byggnaden var ett museum/utställning över diverse saker inom el, och som ni förstår av min beskrivning så vet jag inte heller vad det var vi igentligen kollade på eftersom det mesta stod på japanska. Dom hade en liten robot hund som kunde göra lite trix och sånt men annars helt bortkastad tid.

På tisdagen började då skolan på riktigt. Vi var lite sena så vi halv sprang i 30 graders värme(fuktigt som fan) och när vi kommer in i skolan ser vi en karta på väggen och några lappar med elevernas namn på.
Tydligen skulle vi inte vara i samma byggnad utan i en annan en bra bit därifrån. Så martin tog en bild på den värdelösa kartan dom ritat med mobilen och vi skyndade oss för att hitta den nya platsen. Med den lilla bilden som det ända vi hade som vägbeskrivning halvsprang vi igen för att inte missa förmycket av lektionen. Det tog oss en halv timme att hitta den och då var vi bland dom första som hittat rätt trots att vi var sena.

Vi har fått helt nya lärare med sina egna sätt att undervisa på, och vad jag märkt änsålänge är dom flesta av dom kassa på engelska så det blir att gissa en massa på lektionerna igen.

På tisdagen bjöd vi en japanskkompis på en svensk maträtt: köttbullar, potatis och gräddsås som tack för att han bjöd oss på mat veckan innan. Vi hade köpte en massa potatis och köttbullar så vi kunde bjuda 2 japaner till på middag och det verkade som de alla gillade den. Dock så kan man aldrig vara säker när det gäller japaner eftersom dom ALDRIG skulle vara ärliga när det ens finns en liten chans att såra någon.

Japansk hi-tek toa denna hittade jag dock på det skumma museet men finns även på många andra ställen.
toa
En icke så hi-tek toa på vårt guesthouse(finns överallt) har dock inte klarat använda den än. Har försökt med fick kramp i benen och höll på att trilla så jag gav upp det projektet.
toa2
Köttbullar, potatis och gräddsås!!! 
kottbu
nooborri

Snart dags för skola igen!

I tordes stack jag till ett stort köpcenter som heter Lalaport, en av de största i Japan. Har även läst att dom kallar sig asiensstörsta. Och den var stor! Jag gick runder där i 5 timmar och då var jag 90 % av tiden på andra våningen(av tre). Tog mig minst en halv timme att bara hitta var matställena var.

På fredagen stack jag och martin till Shinjuku. Första gången vi var där på denna resan.
Shinjuku som jag mest trott var ett business-kvarter visade sig av massor av affärer, restauranger och folk . Efter att ha gått och kollat i affärer i ca 6 timmar(jag köpte ett par nya skor) åkte vi hem, helt slut i benen.

Det blev fest även på denna lördagen. Det var meningen att bara vi några svenska på vårt guesthouse skull förfesta, men managern för boendet var också här så han köpte öl och helt plötsligt var vi ca 10 personer.  Dom andra följde dock int med ut, men vi hade enormt kul ändå.
Klubben denna gången heter Womb, rätt schysst klubb men drum & base musiken är inte lätt att dansa till. Men med ett par enormt fula brillor som jag tog från en kompis kände jag mig som en kung på dansgolvet =D.
Jag har skrivit det förr men de 2 tågresorna hem kl 6 på morgonen är något av det segaste jag varit med om.

Vår tågstation! 
statino
No comment!
paruk
Fina öppetider denna indiska restauragen har.
ottet
En mindre gata i Shinjuku.
shinjuu

En av japanerna som bor på vårt guesthouse, som är rätt hyfsad med din jojo.

Big ass "transformers"

På tisdagen blev det en shoppingtur till Shibuya och en fin hamburgar tallrik på "Outback Steakhouse". Har ju glömt att skriva att CSN höjde vårt studielån en del och vi har lite bättre budget just nu. 

På onsdagen stack jag och martin till Odaiba, en liten ö i Tokyo-bay området. Här ligger massor av nybyggda hus i diverse former men jag vet dock inte vad som finns i 99% av dom. Men jag vet att en stor tv kanal här i japan har sitt kontor här. Vi stack hit för att kolla på en enorm robot från en känd japansk anime serie vid namn Gundam.
Jag vet inget om serien men det var enormt coolt att kolla på denna jätterobot. Tyvärr så nickade han bara lite på huvudet och sprutade ut lite rök till lite musik men ändå coolt. Man kunde tänka sig figuren som en transformers i naturlig storlek.

Efter stack vi till IKEA igen. Anledningen till det var att en japansk kompis här på vårt guesthouse bjöd oss på japansk middag, blev vi ju tvunga att bjuda honom på svensk middag tillbaka. Så vi köpte köttbullar,gräddsås och skall köpa potatis i vår närbutik, det kommer bli riktigt nice. Jag passade även på att bunkra upp med lite svenska onyttigheter =D.
Vi köpte även ett litet bord och nu ändrat om hela vårt lilla rum helt och hållet och fick mycket mer plats! Dock så är ju japanska ikea-möbler lika roliga att bygga ihop som hemma, men detta bordet hade en massa stjärnskruva och det får man ju aldrig med något verktyg till så vi fick bygga ihop den med en matkniv. Tur för ikea att dom hade marabou choklad och Estrella chips!!!

GUNDAM!!!
mrrobot
Dom hade en ny måltid på ikea: Swedish Midsummer Plate. 
Eller som där står på katakana: Suedesshu Middosama Pureto
midsommar
Den fina hamburgartallriken. Notera även i bakgrunden!! Mörkt bröd, FÖRSTA gången jag hittat mörkt bröd här i japan. Annars säljer de bara toastbröd i affärerna.
hamb
Martin bygger ikea-bord med en matkniv.
martinbygger

RSS 2.0